Most - Index
Most - Pretplata
Naslovna stranica [Povec'aj]

Index · Novi broj · Arhiva · Trazhi · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Broj 200 (111 - nova serija)

Godina XXXI juli-avgust/srpanj-kolovoz 2006.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Prethodna · Sadrzhaj · Naredna

Ines Kajic'
Velezh i Ahmet

Rodjeni, najrodjeniji

Ime Ahmeta Dzhubura (42), kojeg u Mostaru svi zovu Pasha, sasvim je sigurno ostaje upisano u anale Velezhove istorije, shto bi Mostarci rekli zlatnim slovima.

Tri godine trajala je Velezhova agonija, borba sa inim postavljenim preprekama kako pred igrache tako i u rukovodstvu ovog slavnog mostarskog tima.

Dok smo na Velezhovom stadionu u Vrapchic'ima, koji svaki dan poprima nove obrise pravili intervju sa Ahmetom Dzhuburom, igrachi su bili u slavljenichkom raspolozhenju, a svi koji su se nashli na terenu iz ovog ili onog razloga osjec'ali su posebnu atmosferu koja vlada igralishtem.

Najvjerniji navijachi na svijetu

Najvjerniji navijachi na svijetu

”Ja sam svoje obec'anje i ukazano povjerenje na mjestu Predsjednika fudbalskog kluba Velezh ispunio i opravdao. Velezh se nakon burnih i teshkih godina vratio u Prvu ligu Federacije BiH, i mislim da smo zajednichkim snagama pokazali kako se timskim radom, te svi vodjeni istom zheljom mozhe doc'i do zacrtanog cilja”,

kazhe nam Ahmet, dok se svi zhele usput pozdraviti sa njim i chestitati mu na uspjehu.

Ahmet Dzhubur vec' je dvije godine dekan Agromediteranskog fakulteta na Univerzitetu ”Dzhemal Bijedic'” u Mostaru te istiche da je posao na fakultetu za njega veoma bitna karika kada je u pitanju karijera, ali da je Velezh neshto shto se neobjashnjivo mnogo voli josh iz doba djetinjstva.

Bio je to djelomichno i odgovor na pitanje shta je to bio motiv da se preuzme vodstvo nad posrnulim klubom koji je proteklih decenija imao samo najbolja imena u svijetu najvazhnije sporedne stvari.

”Moj moto cijelu sezonu bio je vratiti Velezhu imidzh velikih ekipa, te ga izdignuti na mjesto u kojem je oduvijek bio, bez obzira shto su igrachi igrali na alternativnom stadionu u Vrapchic'ima i shto nam tek predstoji drugi krug borbe za povratak pod Bijeli Brijeg, stadion kojeg su Mostarci i Hercegovci zdushno svojim rukama i srcima gradili”,

srchano i sa neskrivenim zadovoljstvom kazuje Ahmet i dodaje:

”Trener Milomir Sheshlija kroz rad i disciplinu izvukao je iz igracha maksimum, a on sam kroz ukazani angazhman pokazao je vrijednosti visokih kvaliteta te se u potpunosti profilirao u trenera koji s utakmica na brojnim terenima donosi samo pobjedu. Njegov entuzijazam veliki je podsticaj svima nama, posebno ovim mladim igrachima.”

– konstatuje Dzhubur i kazuje kako je dobrim taktichkom potezima Velezh i prije kraja sezone osigurao povratak medju najbolje u Bosni i Hercegovini.

Pochetkom jeseni stizhe pojachanje, pet novih- starih igracha, a Ahmet nas moli da ne iznosimo njihova imena u javnost kao i ostale pojedinosti dok sve ne bude crno na bijelo.

Sa dolaskom mladih snaga, uvjeren je predsjednik Fudbalskog kluba Velezh, ovaj mostarski tim bic'e medju prvih pet klubova u narednoj sezoni, a teren u Vrapchic'ima tokom ljeta izgradit c'e se po kriterijima FS BiH.

Brojni sponzori, prvenstveno domac'e firme kao i pomoc' od Grada obezbijedili su sredstva za nastavak gradnje sjeverne i juzhne tribine te neophodnih svlachionica.

Za uspjeh koji se mjeri sa 11 bodova prednosti u odnosu na drugu ekipa Rudara, bio je potreban ogromni trud, maksimalno zalaganje te prije svega prijateljski odnos sa svima u klubu bez kojeg, govori nam Ahmet nishta ne bi bilo moguc'e.

”Velezh je krenuo na put ka vrhu, a gorko iskustvo koje se nec'e ponoviti, svima je lekcija kako se mora raditi u buduc'nosti, jer bez medjusobnog poshtovanja i uvazhavanja kao i osjec'aja za hijerarhiju teshko da bilo shta mozhe funkcionisati”,

kazuje Ahmet, nesvjesno otkrivajuc'i sa kakvim se sve problemima susreo preuzevshi funkciju Predsjednika kluba.

FK ”Velezh” Mostar, sezona 2005/2006.

FK ”Velezh” Mostar, sezona 2005/2006.

Hoc'e li se i u narednoj sezoni nac'i na istoj funkciji, logichno je pitanje koje nam se u razgovoru nametalo, medjutim ochekujuc'i takva pitanja u narednom periodu Ahmet nam kazhe:

”Ne vjerujem da c'u ostati Predsjednik kluba, jer mjesto dekana i zahtjevnost trenutne pozicije oduzima mi puno vremena. Moja ljubav prema Velezhu je dokazana, jer me ona i vodila da se uhvatim u koshtac sa svim nagomilanim problemima, a ispunjeno obec'anje chast je koja nema cijenu. Naredne godine vidim se u redovima Red Army navijacha.”,

smijuc'i se dodaje Ahmet svjestan da c'e brojni poshtovaoci Velezha poneseni uspjehom trazhiti da ostane na njegovom chelu.

Ako ne pristane na slijedec'oj Skupshtini Velezha ostati Predsjednik na njegovo mjesto mora doc'i prodoran i energichan chovjek, chovjek koji je u stanju imati dobru komunikaciju sa svima te osoba koja voli Velezh vishe od fudbalskih intriga koje se stalno pletu oko klubova u nashoj zemlji – stav je Ahmeta Dzhubura.

Velezhove bivshe, danas svjetske zvijezde mora naslijediti jak i ambiciozan podmlatak, a da Mostar ima prirodnu predodredjenost da daje talente izuzetnih vjeshtina vjeruje i Dzhubur koji sa sigurnoshc'u tvrdi da nova juniorska imena imaju takav potencijal i zato Velezhovo zlatno doba uskoro dolazi.

Prethodna · Sadrzhaj · Naredna

Zadnja stranica [Povec'aj]

Index · Novi broj · Arhiva · Trazhi · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Zadnja izmjena: 2006-12-17

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Chasopis Most · Mostar · Bosna i Hercegovina
Design by © 1998-2008 Haris Tucakovic' · Sweden