Мост - Индекс
Мост - Претплата
Насловна страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Број 200 (111 - нова серија)

Година XXXI јули-август/српањ-коловоз 2006.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Претходна · Садржај · Наредна

Инес Кајић
Вележ и Ахмет

Рођени, најрођенији

Име Ахмета Џубура (42), којег у Мостару сви зову Паша, сасвим је сигурно остаје уписано у анале Вележове историје, што би Мостарци рекли златним словима.

Три године трајала је Вележова агонија, борба са иним постављеним препрекама како пред играче тако и у руководству овог славног мостарског тима.

Док смо на Вележовом стадиону у Врапчићима, који сваки дан поприма нове обрисе правили интервју са Ахметом Џубуром, играчи су били у слављеничком расположењу, а сви који су се нашли на терену из овог или оног разлога осјећали су посебну атмосферу која влада игралиштем.

Највјернији навијачи на свијету

Највјернији навијачи на свијету

„Ја сам своје обећање и указано повјерење на мјесту Предсједника фудбалског клуба Вележ испунио и оправдао. Вележ се након бурних и тешких година вратио у Прву лигу Федерације БиХ, и мислим да смо заједничким снагама показали како се тимским радом, те сви вођени истом жељом може доћи до зацртаног циља“,

каже нам Ахмет, док се сви желе успут поздравити са њим и честитати му на успјеху.

Ахмет Џубур већ је двије године декан Агромедитеранског факултета на Универзитету „Џемал Биједић“ у Мостару те истиче да је посао на факултету за њега веома битна карика када је у питању каријера, али да је Вележ нешто што се необјашњиво много воли још из доба дјетињства.

Био је то дјеломично и одговор на питање шта је то био мотив да се преузме водство над посрнулим клубом који је протеклих деценија имао само најбоља имена у свијету најважније споредне ствари.

„Мој мото цијелу сезону био је вратити Вележу имиџ великих екипа, те га издигнути на мјесто у којем је одувијек био, без обзира што су играчи играли на алтернативном стадиону у Врапчићима и што нам тек предстоји други круг борбе за повратак под Бијели Бријег, стадион којег су Мостарци и Херцеговци здушно својим рукама и срцима градили“,

срчано и са нескривеним задовољством казује Ахмет и додаје:

„Тренер Миломир Шешлија кроз рад и дисциплину извукао је из играча максимум, а он сам кроз указани ангажман показао је вриједности високих квалитета те се у потпуности профилирао у тренера који с утакмица на бројним теренима доноси само побједу. Његов ентузијазам велики је подстицај свима нама, посебно овим младим играчима.“

– констатује Џубур и казује како је добрим тактичком потезима Вележ и прије краја сезоне осигурао повратак међу најбоље у Босни и Херцеговини.

Почетком јесени стиже појачање, пет нових- старих играча, а Ахмет нас моли да не износимо њихова имена у јавност као и остале појединости док све не буде црно на бијело.

Са доласком младих снага, увјерен је предсједник Фудбалског клуба Вележ, овај мостарски тим биће међу првих пет клубова у наредној сезони, а терен у Врапчићима током љета изградит ће се по критеријима ФС БиХ.

Бројни спонзори, првенствено домаће фирме као и помоћ од Града обезбиједили су средства за наставак градње сјеверне и јужне трибине те неопходних свлачионица.

За успјех који се мјери са 11 бодова предности у односу на другу екипа Рудара, био је потребан огромни труд, максимално залагање те прије свега пријатељски однос са свима у клубу без којег, говори нам Ахмет ништа не би било могуће.

„Вележ је кренуо на пут ка врху, а горко искуство које се неће поновити, свима је лекција како се мора радити у будућности, јер без међусобног поштовања и уважавања као и осјећаја за хијерархију тешко да било шта може функционисати“,

казује Ахмет, несвјесно откривајући са каквим се све проблемима сусрео преузевши функцију Предсједника клуба.

ФК „Вележ“ Мостар, сезона 2005/2006.

ФК „Вележ“ Мостар, сезона 2005/2006.

Хоће ли се и у наредној сезони наћи на истој функцији, логично је питање које нам се у разговору наметало, међутим очекујући таква питања у наредном периоду Ахмет нам каже:

„Не вјерујем да ћу остати Предсједник клуба, јер мјесто декана и захтјевност тренутне позиције одузима ми пуно времена. Моја љубав према Вележу је доказана, јер ме она и водила да се ухватим у коштац са свим нагомиланим проблемима, а испуњено обећање част је која нема цијену. Наредне године видим се у редовима Red Army навијача.“,

смијући се додаје Ахмет свјестан да ће бројни поштоваоци Вележа понесени успјехом тражити да остане на његовом челу.

Ако не пристане на слиједећој Скупштини Вележа остати Предсједник на његово мјесто мора доћи продоран и енергичан човјек, човјек који је у стању имати добру комуникацију са свима те особа која воли Вележ више од фудбалских интрига које се стално плету око клубова у нашој земљи – став је Ахмета Џубура.

Вележове бивше, данас свјетске звијезде мора наслиједити јак и амбициозан подмлатак, а да Мостар има природну предодређеност да даје таленте изузетних вјештина вјерује и Џубур који са сигурношћу тврди да нова јуниорска имена имају такав потенцијал и зато Вележово златно доба ускоро долази.

Претходна · Садржај · Наредна

Задња страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Задња измјена: 2006-12-17

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Часопис Мост · Мостар · Босна и Херцеговина
Design by © 1998-2008 Харис Туцаковић · Шведска