Most - Index
Most - Pretplata
Naslovna stranica [Povec'aj]

Index · Novi broj · Arhiva · Trazhi · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Broj 190 (101 - nova serija)

Godina XXX septembar/rujan 2005.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Prethodna · Sadrzhaj · Naredna

Slobodan Vukanovic'
Novi srpski projekat – Srebrenica 2

(Nastavak Jugo tragedije, chin peti. Mjesto radnje Crna Gora)

Poslije ratova sa Slovenijom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Kosovom, nastala je kratka pauza u projektu Velike Srbije. Na pomolu je novi projekat, borba za srpsku Crnu Goru. Premijer Srbije Vojislav Koshtunica je odnio spisak Crnogoraca (263 hiljade) zvanichnoj Evropi sa naznakom da ima vishe Crnogoraca u Srbiji, iako je po zvanichnom popisu bilo 80 hiljada Crnogoraca. A nezvanichno, po chetnichko-nacionalistichkoj procjeni ima ih vishe od 500 do 800 hiljada, po nekim preko milion mozhda i dva. Po tom spisku premijera Srbije oni bi glasali na referendumu i sprijechili bi odvajanje Crne Gore. Poshto su ostali bez srpske Hrvatske, srpske BiH, srpske Makedonije, makar da dobiju srpsku Crnu Goru.

Priprema se novi front. Uz podrshku beogradskih Srba iz Crne Gore sa chelnicima: Bec'kovic', Slavenko Terzic', Ljubomir Tadic' (sin predsjednika Srbije), pripremaju poklon Srbiji, poklon se zove Crna Gora. Ponavlja se 1918. godina kad je ukinuta kraljevina Crna Gora i silom prisajedinjena Srbiji. Tada se i brishe naziv Crna Gora. Pobuna je krvavo ugushena, uz masakre i zlochine nad onima koji nisu zheljeli prisajedinjenje. Taj zlochin se zatashkavao skoro pedeset godina radi ”bratskih” odnosa. Srbija je planski uzimala najbolje crnogorske kadrove i usadjivala im sharene lazhi, da su oni cvijet srpstva, kao shto je govoreno Muslimanima da su cvijet hrvatstva. Shto se blizhi dan referenduma, nastaje sve jacha histerija politike, srpske crkve i medija. Mrzhnja nema granica. Stizhu ratne poruke i najava nove, Srebrenice 2. Srbi imaju iskustva u tome. Ochekuju podrshku Evrope (njihove brac'e Grka, mozhda opet Holandjana). Poruchuju treba protjerati Crnogorce. Oni ne postoje, ne postoji crnogorska drzhava, ne postoji crnogorska nacija, ne postoji crnogorska crkva (koju su Srbi ukinuli, a sada opet postoji). Opet slijedi etnichko chishc'enje. Shta imaju da trazhe Crnogorci u Crnoj Gori. To je srpska zemlja, srpski narod, srpsko nebo…

Mehmed Zaimovic': Srebrenica

Mehmed Zaimovic': Srebrenica

Srpski program najavljuje destabilizaciju Crne Gore. Srbi iz Chikaga (najvec'i chetnichki grad u svijetu, kako vole da kazhu Srbi) shalju poruku Milu Djukanovic'u, da c'e biti likvidiran. Medju borcima srpstva je i dr Srdja Trifkovic', bivshi savjetnik Biljane Plavshic'. Planom Z treba zapaliti Crnu Goru. Likvidirati ”Mila Turchina” (Djukanovic' je dobio nadimak kao zashtitnik Muslimana i Albanaca, kako kazhu borci za Veliku Srbiju). Veliku ulogu c'e odigrati Novo Srbi, to je preko 50 hiljada posrbljenih Crnogoraca, po popisu od 2003. godine i isto toliko Srba izbjeglica iz BiH, Hrvatske i Kosova. Najavljuju se ”Shkorpioni”, ”Gepardi”, ”Bijeli orlovi” i ostale divlje zhivotinje. Javlja se josh jedna organizacija, zvana Srpski korpus, njihova prijetnja je upuc'ena albanskom lideru Dinoshi.

Najavljuje se novi bal vampira, psihopate siju mrzhnju, prave se nove mape i projekti cijepanja Crne Gore ako dodje do referenduma. Priprema se i novo ime Crnoj Gori, Republika srpsko more ili Srpska republika Nemanjic'i. Izbjeglice iz BiH Herceg Novi c'e u Srbobran, Podgorica mozhe biti Nemanjin grad, Nikshic' Shesheljevo, Berane Miloshevic' grad, i tako Crna Gora c'e imati vishe srpskih naziva gradova i ulica no Srba.

Prijeti se novom Srebrenicom, BiH Srebrenicu je na BK televiziji podrzhalo 81 odsto, samo 19 odsto je reklo da su Srbi krivi za genocid. A vlasnik BK televizije poslije dva-tri dana u Sarajevu dobija nagradu kao biznismen. Gospodin je Karic' bio bliski saradnik S. Miloshevic'a. Ova nagrada je najavljena kao spektakl na BK televiziji. Trgovina!!! Sa chim u ime chega??? Ovo me podsjetilo na dane kad je slavni pisac Mesha Selimovic' najavio da je Srbin i srpski pisac. Beogradska charshija je slavila rijechima ”kupismo Turchina”. Skoro, kad je Kusturica dobio veliku sumu novca za snimanje filma i postao ”Nebeski”. Slijedilo je, ”kupismo josh jednog”. Kusturica se dobro unovchio, beogradski Crnogorci u srpstvo prelaze za male ili uglavnom besplatno, poltronski, jadovno, kao otirachi.

Sada se javljam iz Crne Gore, u kojoj zhive Crnogorci, Muslimani-Boshnjaci, Albanci, Hrvati i Srbi, mozhda c'e sljedec'e javljanje biti iz neke druge, Srpske republike Nemanjic'i, kako najavljuju srpska brac'a. Zagrljaj je prejak, teshko se dishe. Opet c'e ozhivjeti sedmi bataljon koji je osnovao S. Miloshevic' da opomene neposlushnu Crnu Goru. A bogme, jedno vrijeme je i slushala, istina pod prijetnjom, ali je slushala, na svoju shtetu, obraz i dostojanstvo. Hoc'e li Evropa i svijet opet zazhmiriti, dok Srbi budu crtali nove srpske drzhave. Ratni zlochinci su heroji u Srbiji, oni shto odlaze u Hag i nagradjuju se sa po nekoliko stotina hiljada eura. Svijet i sud u Hagu znaju i to. C'ute. A Crnoj Gori zabranjuju ljudsko pravo na referendum. Shto nije uchinjeno nijednoj republici SFRJ.

Ponavlja se scenario iz devedesetih godina proshlog vijeka. Sada su druga lica ove tragedije. Umjesto Miloshevic'a, Sheshelja, Mladic'a, Karadzhic'a i ostalih nepomenika, tu su Koshtunica, Tadic', radikali, i chuvari srpstva u Crnoj Gori: Zhizhic', Bulatovic', P. Popovic', Danilovic', Mandic' i ostali jurishnici sa zloglasnim popom Amfilohijem (chuvarom lika i djela R. Karadzhic'a) bic'e izvodjachi krvavih radova.

Zashto Srbima treba toliko Srebrenica?

Evropa c'uti kad je ne boli, a kad je zaboli cio svijet mora da tuguje.

Hoc'e li se josh jednim genocidom osnovati josh jedna srpska tvorevina, zasnovana na zlu i masakrima. Koliko Srbima treba drzhava da bi prestali?

Prethodna · Sadrzhaj · Naredna

Zadnja stranica [Povec'aj]

Index · Novi broj · Arhiva · Trazhi · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Zadnja izmjena: 2005-12-26

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Chasopis Most · Mostar · Bosna i Hercegovina
Design by © 1998-2008 Haris Tucakovic' · Sweden