Мост - Индекс
Мост - Претплата
Насловна страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Број 190 (101 - нова серија)

Година XXX септембар/рујан 2005.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Претходна · Садржај · Наредна

Слободан Вукановић
Нови српски пројекат – Сребреница 2

(Наставак Југо трагедије, чин пети. Мјесто радње Црна Гора)

Послије ратова са Словенијом, Хрватском, Босном и Херцеговином и Косовом, настала је кратка пауза у пројекту Велике Србије. На помолу је нови пројекат, борба за српску Црну Гору. Премијер Србије Војислав Коштуница је однио списак Црногораца (263 хиљаде) званичној Европи са назнаком да има више Црногораца у Србији, иако је по званичном попису било 80 хиљада Црногораца. А незванично, по четничко-националистичкој процјени има их више од 500 до 800 хиљада, по неким преко милион можда и два. По том списку премијера Србије они би гласали на референдуму и спријечили би одвајање Црне Горе. Пошто су остали без српске Хрватске, српске БиХ, српске Македоније, макар да добију српску Црну Гору.

Припрема се нови фронт. Уз подршку београдских Срба из Црне Горе са челницима: Бећковић, Славенко Терзић, Љубомир Тадић (син предсједника Србије), припремају поклон Србији, поклон се зове Црна Гора. Понавља се 1918. година кад је укинута краљевина Црна Гора и силом присаједињена Србији. Тада се и брише назив Црна Гора. Побуна је крваво угушена, уз масакре и злочине над онима који нису жељели присаједињење. Тај злочин се заташкавао скоро педесет година ради „братских“ односа. Србија је плански узимала најбоље црногорске кадрове и усађивала им шарене лажи, да су они цвијет српства, као што је говорено Муслиманима да су цвијет хрватства. Што се ближи дан референдума, настаје све јача хистерија политике, српске цркве и медија. Мржња нема граница. Стижу ратне поруке и најава нове, Сребренице 2. Срби имају искуства у томе. Очекују подршку Европе (њихове браће Грка, можда опет Холанђана). Поручују треба протјерати Црногорце. Они не постоје, не постоји црногорска држава, не постоји црногорска нација, не постоји црногорска црква (коју су Срби укинули, а сада опет постоји). Опет слиједи етничко чишћење. Шта имају да траже Црногорци у Црној Гори. То је српска земља, српски народ, српско небо…

Мехмед Заимовић: Сребреница

Мехмед Заимовић: Сребреница

Српски програм најављује дестабилизацију Црне Горе. Срби из Чикага (највећи четнички град у свијету, како воле да кажу Срби) шаљу поруку Милу Ђукановићу, да ће бити ликвидиран. Међу борцима српства је и др Срђа Трифковић, бивши савјетник Биљане Плавшић. Планом З треба запалити Црну Гору. Ликвидирати „Мила Турчина“ (Ђукановић је добио надимак као заштитник Муслимана и Албанаца, како кажу борци за Велику Србију). Велику улогу ће одиграти Ново Срби, то је преко 50 хиљада посрбљених Црногораца, по попису од 2003. године и исто толико Срба избјеглица из БиХ, Хрватске и Косова. Најављују се „Шкорпиони“, „Гепарди“, „Бијели орлови“ и остале дивље животиње. Јавља се још једна организација, звана Српски корпус, њихова пријетња је упућена албанском лидеру Диноши.

Најављује се нови бал вампира, психопате сију мржњу, праве се нове мапе и пројекти цијепања Црне Горе ако дође до референдума. Припрема се и ново име Црној Гори, Република српско море или Српска република Немањићи. Избјеглице из БиХ Херцег Нови ће у Србобран, Подгорица може бити Немањин град, Никшић Шешељево, Беране Милошевић град, и тако Црна Гора ће имати више српских назива градова и улица но Срба.

Пријети се новом Сребреницом, БиХ Сребреницу је на БК телевизији подржало 81 одсто, само 19 одсто је рекло да су Срби криви за геноцид. А власник БК телевизије послије два-три дана у Сарајеву добија награду као бизнисмен. Господин је Карић био блиски сарадник С. Милошевића. Ова награда је најављена као спектакл на БК телевизији. Трговина!!! Са чим у име чега??? Ово ме подсјетило на дане кад је славни писац Меша Селимовић најавио да је Србин и српски писац. Београдска чаршија је славила ријечима „куписмо Турчина“. Скоро, кад је Кустурица добио велику суму новца за снимање филма и постао „Небески“. Слиједило је, „куписмо још једног“. Кустурица се добро уновчио, београдски Црногорци у српство прелазе за мале или углавном бесплатно, полтронски, јадовно, као отирачи.

Сада се јављам из Црне Горе, у којој живе Црногорци, Муслимани-Бошњаци, Албанци, Хрвати и Срби, можда ће сљедеће јављање бити из неке друге, Српске републике Немањићи, како најављују српска браћа. Загрљај је прејак, тешко се дише. Опет ће оживјети седми батаљон који је основао С. Милошевић да опомене непослушну Црну Гору. А богме, једно вријеме је и слушала, истина под пријетњом, али је слушала, на своју штету, образ и достојанство. Хоће ли Европа и свијет опет зажмирити, док Срби буду цртали нове српске државе. Ратни злочинци су хероји у Србији, они што одлазе у Хаг и награђују се са по неколико стотина хиљада еура. Свијет и суд у Хагу знају и то. Ћуте. А Црној Гори забрањују људско право на референдум. Што није учињено ниједној републици СФРЈ.

Понавља се сценарио из деведесетих година прошлог вијека. Сада су друга лица ове трагедије. Умјесто Милошевића, Шешеља, Младића, Караџића и осталих непоменика, ту су Коштуница, Тадић, радикали, и чувари српства у Црној Гори: Жижић, Булатовић, П. Поповић, Даниловић, Мандић и остали јуришници са злогласним попом Амфилохијем (чуваром лика и дјела Р. Караџића) биће извођачи крвавих радова.

Зашто Србима треба толико Сребреница?

Европа ћути кад је не боли, а кад је заболи цио свијет мора да тугује.

Хоће ли се још једним геноцидом основати још једна српска творевина, заснована на злу и масакрима. Колико Србима треба држава да би престали?

Претходна · Садржај · Наредна

Задња страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Задња измјена: 2005-12-26

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Часопис Мост · Мостар · Босна и Херцеговина
Design by © 1998-2008 Харис Туцаковић · Шведска