Most - Index
Most - Pretplata
Josip Ushaj: Figurae naturalis, 2002. [Povec'aj]

Index · Novi broj · Arhiva · Trazhi · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Broj 173 (84 - nova serija)

Godina XXIX april/travanj 2004.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Prethodna · Sadrzhaj · Naredna

Slobodna Dalmacija
Priznanje chasopisu ”Most”

Sarajevo - U sarajevskoj Vijec'nici u nedjelju su dodijeljene nagrade Poslovnog udruzhenja izdavacha i knjizhara Bosne i Hercegovine za 2003. godinu.

Faksimil teksta iz Slobodne Dalmacije

Faksimil teksta iz Slobodne Dalmacije

U kategoriji najbolji izdavachki projekt dobitnik je Biblioteka ”Nova osjec'ajnost”, d.o.o. Vrijeme – Zenica. U kategoriji domac'e knjizhevnosti dobitnik je ”Mrezha” Izeta Pervic'a – Bosanska rijech – Tuzla, a strane ”Tumach bolesti” Djumpa Lahirija – d.o.o. ”Sejtarija” i ”Novi zhivot” Orhana Pamuka – GIK OKO.

Za najbolje knjige objavljene u 2003. godini u kategoriji publicistika proglashene su ”Bosanska drzhavnost i nacionalnost” Omera Ibrahimagic'a – VKBI, ”Sociologija simbolichke kulture” Hidajeta Repovca – Magistrat i ”Bosanska politichka misao” Esada Zgodic'a – DES. Za najbolju knjigu u kategoriji historiografije proglashena je knjiga ”Banjaluchki boj iz 1737.” Enesa Pelidije – IC El-Kalem. Za najboljeg autora 2003. godine proglashen je Abdulah Sharchevic': ”Politichka filozofija i multikulturalni svijet” – Svjetlost.

U kategoriji nauchno-struchne literature (umjetnost, filozofija i jezik) za najbolje knjige proglashene su ”Nad turskim i bosanskim frazikonom” Amine Shiljak-Jesenkovic' – Orijentalni institut, ”Ljekovito bilje u BiH” Smaila Beshlije – ARKA Press i ”Metodologija drushtvenih nauka” Dzhevada Termiza – TKP Shahinpashic'. U kategoriji najbolji grafichki dizajn dobitnici su Izdavach ZORO i Biblioteka Moderno oko.

Posebne nagrade dodijeljene su chasopisu ”Most” iz Mostara, ”Ruzhe izgorjele” – radovi djece Srebrenice - IC El-Kalem i prilozima za orijentalnu filologiju. Posebna nagrada za promociju Sarajeva u BiH i svijetu dodijeljena je Magbulu Shkori za ”Pozdrav iz Sarajeva” – Graphic Car, a posebna nagrada za monografije dodijeljena je Zoranu Filipovic'u za djelo ”Sveti otac Ivan Pavao II u Banjoj Luci” i Nikoli Kovachu za ”Slikarstvo u BiH 1945-1990.”.

Specijalna nagrada chasopisu Most

Specijalna nagrada chasopisu Most

Nagrade dobitnicima uruchili su direktor Festivala ”Sarajevska zima” Ibrahim Spahic', direktor Nacionalne i sveuchilishne biblioteke BiH Enes Kujundzhic' i akademik prof. Tvrtko Kulenovic'. (F)

Slobodna Dalmacija, 23.03.2004.

Prethodna · Sadrzhaj · Naredna

Josip Ushaj: Plameno oko, 2003. [Povec'aj]

Index · Novi broj · Arhiva · Trazhi · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Zadnja izmjena: 2004-06-30

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Chasopis Most · Mostar · Bosna i Hercegovina
Design by © 1998-2008 Haris Tucakovic' · Sweden