Most - Index
Most - Pretplata
Josip Ušaj: Figurae naturalis, 2002. [Povećaj]

Index · Novi broj · Arhiva · Traži · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Broj 173 (84 - nova serija)

Godina XXIX april/travanj 2004.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Prethodna · Sadržaj · Naredna

Slobodna Dalmacija
Priznanje časopisu ”Most”

Sarajevo - U sarajevskoj Vijećnici u nedjelju su dodijeljene nagrade Poslovnog udruženja izdavača i knjižara Bosne i Hercegovine za 2003. godinu.

Faksimil teksta iz Slobodne Dalmacije

Faksimil teksta iz Slobodne Dalmacije

U kategoriji najbolji izdavački projekt dobitnik je Biblioteka ”Nova osjećajnost”, d.o.o. Vrijeme – Zenica. U kategoriji domaće književnosti dobitnik je ”Mreža” Izeta Pervića – Bosanska riječ – Tuzla, a strane ”Tumač bolesti” Đumpa Lahirija – d.o.o. ”Sejtarija” i ”Novi život” Orhana Pamuka – GIK OKO.

Za najbolje knjige objavljene u 2003. godini u kategoriji publicistika proglašene su ”Bosanska državnost i nacionalnost” Omera Ibrahimagića – VKBI, ”Sociologija simboličke kulture” Hidajeta Repovca – Magistrat i ”Bosanska politička misao” Esada Zgodića – DES. Za najbolju knjigu u kategoriji historiografije proglašena je knjiga ”Banjalučki boj iz 1737.” Enesa Pelidije – IC El-Kalem. Za najboljeg autora 2003. godine proglašen je Abdulah Šarčević: ”Politička filozofija i multikulturalni svijet” – Svjetlost.

U kategoriji naučno-stručne literature (umjetnost, filozofija i jezik) za najbolje knjige proglašene su ”Nad turskim i bosanskim frazikonom” Amine Šiljak-Jesenković – Orijentalni institut, ”Ljekovito bilje u BiH” Smaila Bešlije – ARKA Press i ”Metodologija društvenih nauka” Dževada Termiza – TKP Šahinpašić. U kategoriji najbolji grafički dizajn dobitnici su Izdavač ZORO i Biblioteka Moderno oko.

Posebne nagrade dodijeljene su časopisu ”Most” iz Mostara, ”Ruže izgorjele” – radovi djece Srebrenice - IC El-Kalem i prilozima za orijentalnu filologiju. Posebna nagrada za promociju Sarajeva u BiH i svijetu dodijeljena je Magbulu Škori za ”Pozdrav iz Sarajeva” – Graphic Car, a posebna nagrada za monografije dodijeljena je Zoranu Filipoviću za djelo ”Sveti otac Ivan Pavao II u Banjoj Luci” i Nikoli Kovaču za ”Slikarstvo u BiH 1945-1990.”.

Specijalna nagrada časopisu Most

Specijalna nagrada časopisu Most

Nagrade dobitnicima uručili su direktor Festivala ”Sarajevska zima” Ibrahim Spahić, direktor Nacionalne i sveučilišne biblioteke BiH Enes Kujundžić i akademik prof. Tvrtko Kulenović. (F)

Slobodna Dalmacija, 23.03.2004.

Prethodna · Sadržaj · Naredna

Josip Ušaj: Plameno oko, 2003. [Povećaj]

Index · Novi broj · Arhiva · Traži · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Zadnja izmjena: 2004-06-28

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Časopis Most · Mostar · Bosna i Hercegovina
Design by © 1998-2008 Haris Tucaković · Sweden