Мост - Индекс
Мост - Претплата
Јосип Ушај: Figurae naturalis, 2002. [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Број 173 (84 - нова серија)

Година XXIX април/травањ 2004.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Претходна · Садржај · Наредна

Слободна Далмација
Признање часопису „Мост“

Сарајево - У сарајевској Вијећници у недјељу су додијељене награде Пословног удружења издавача и књижара Босне и Херцеговине за 2003. годину.

Факсимил текста из Слободне Далмације

Факсимил текста из Слободне Далмације

У категорији најбољи издавачки пројект добитник је Библиотека „Нова осјећајност“, д.о.о. Вријеме – Зеница. У категорији домаће књижевности добитник је „Мрежа“ Изета Первића – Босанска ријеч – Тузла, а стране „Тумач болести“ Ђумпа Лахирија – д.о.о. „Сејтарија“ и „Нови живот“ Орхана Памука – ГИК ОКО.

За најбоље књиге објављене у 2003. години у категорији публицистика проглашене су „Босанска државност и националност“ Омера Ибрахимагића – ВКБИ, „Социологија симболичке културе“ Хидајета Реповца – Магистрат и „Босанска политичка мисао“ Есада Згодића – ДЕС. За најбољу књигу у категорији хисториографије проглашена је књига „Бањалучки бој из 1737.“ Енеса Пелидије – ИЦ Ел-Калем. За најбољег аутора 2003. године проглашен је Абдулах Шарчевић: „Политичка филозофија и мултикултурални свијет“ – Свјетлост.

У категорији научно-стручне литературе (умјетност, филозофија и језик) за најбоље књиге проглашене су „Над турским и босанским фразиконом“ Амине Шиљак-Јесенковић – Оријентални институт, „Љековито биље у БиХ“ Смаила Бешлије – АРКА Прес и „Методологија друштвених наука“ Џевада Термиза – ТКП Шахинпашић. У категорији најбољи графички дизајн добитници су Издавач ЗОРО и Библиотека Модерно око.

Посебне награде додијељене су часопису „Мост“ из Мостара, „Руже изгорјеле“ – радови дјеце Сребренице - ИЦ Ел-Калем и прилозима за оријенталну филологију. Посебна награда за промоцију Сарајева у БиХ и свијету додијељена је Магбулу Шкори за „Поздрав из Сарајева“ – Graphic Car, а посебна награда за монографије додијељена је Зорану Филиповићу за дјело „Свети отац Иван Павао II у Бањој Луци“ и Николи Ковачу за „Сликарство у БиХ 1945-1990.“.

Специјална награда часопису Мост

Специјална награда часопису Мост

Награде добитницима уручили су директор Фестивала „Сарајевска зима“ Ибрахим Спахић, директор Националне и свеучилишне библиотеке БиХ Енес Кујунџић и академик проф. Твртко Куленовић. (Ф)

Слободна Далмација, 23.03.2004.

Претходна · Садржај · Наредна

Јосип Ушај: Пламено око, 2003. [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Задња измјена: 2004-06-28

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Часопис Мост · Мостар · Босна и Херцеговина
Design by © 1998-2008 Харис Туцаковић · Шведска