Most - Index
Most - Pretplata
Naslovna stranica [Povećaj]

Index · Novi broj · Arhiva · Traži · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Broj 210 (121 - nova serija)

Godina XXXII maj/svibanj 2007.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Prethodna · Sadržaj · Naredna

Ljerka Ostojić
Matica polijeće u proljeće

Dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2007.

Poštovani, dobro došli na svečano otvaranje devetih Dana Matice hrvatske Mostar 2007. godine – Mostarsko proljeće. Evo nas opet zajedno uz programe što ih priređujemo na zadovoljstvo slušatelja, gledatelja i posjetitelja naše manifestacije.

Dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2007.

Dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2007.

Dopustite mi da u ime Matice hrvatske Mostar, njezinih krovnih tijela, kao i svih članova Matice hrvatske Mostar, te posebice našega poštovanog predsjednika, gospodina Josipa Muselimovića pozdravim sve vas skupa, i nemojte mi zamjeriti ako nekoga izostavim. Pozdravljam visoke pokrovitelje:

  • predsjedništvo Bosne i Hercegovine i izaslanika gospodina Željka Kneza
  • predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stipe Mesić i izaslanika gospodina veleposlanika dr. Josipa Vrbošića
  • Ministarstvo kulture Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno ministra, gospodina Gavrila Grahovca koji je apsolutno najzaslužnija osoba da ova naša manifestacija ima ovako bogat i raznovrstan program
  • Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i izaslanika gospodina Srećka Šestana

S osobitom radošću pozdravljam veleposlanika Republike Slovačke gospodina Miroslava Mojžita, gradonačelnika Mostara gospodina Ljubu Bešlića, predsjednika Vlade naše županije gospodina Miroslava Ćorića. Jednako tako predstavnike kulturnih institucija u našem gradu Napretka, Prosvjete, Preporoda i Židovske općine.

Posebnu zahvalnost dugujemo onima koji su od samoga početka prepoznali naša nastojanja, odlučili pomoći i podržati nas. To su naši sponzori:

  • generalni sponzor – Hypo Group Mostar
  • zlatni sponzor - Aluminijski kombinat

I drugi gospodarski subjekti dali su financijsku potporu kao što su: Croatia osiguranje, Unicredit zagrebačka banka, HT Mostar, Eronet, Elektroprivreda, Kraš, Podravka, Pliva, Raiffeisen banka, Adriacable, Autokuća Jelić i Varaždin promet.

Umjetnički direktor Dana Matice hrvatske Mostarsko proljeće je naš proslavljeni dirigent maestro Vjekoslav Šutej.

Izvršni producent je direktor Zagrebačke filharmonije naš uvaženi gospodin Miljenko Puljić.

Neprocjenjiv je doprinos Umjetničkoga savjeta kojega čine:

  • Ivo Prlender, ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara
  • Milan Štrljić, ravnatelj Splitskoga ljeta
  • Ivica Šarić, najistaknutiji operni umjetnik u Bosni i Hercegovini
  • Srećko Šestan, pomoćnik ministra kulture u Vladi Republike Hrvatske

Osobito nam je zadovoljstvo što i ove godine, uz domaće, ugošćujemo autore i izvođače iz bližega i daljeg susjedstva. Njih sve skupa ponaosob pozdravljam i ujedno zahvaljujem što svojim sudjelovanjem obogaćuju naš kulturni prostor.

Mi smo svjesni da ova velika međunarodna manifestacija ima višestruku kulturološku ulogu i značenje za Mostar, za Hercegovinu i cijelu Bosnu i Hercegovinu, jer obuhvaća međunarodne glazbene, likovne, kazališne i književne domete različitih umjetničkih orijentacija i izričaja. Ovdje se radi o susretu raznovrsnih motiva i tema koje čine naše kulturno – ovdje i sada, te uspostavljanju kulturnog dijaloga koji je bio počeo polako zamirati u suvremenoj egzistencijalnoj vrevi. Nadajući se da će ovaj uspostavljeni most koji spaja različita motrišta umjetničkih poetika naša publika znati prepoznati i da će to kao činjenica potaknuti autore na nove umjetničke naboje i opravdati njihov umjetnički habitus.

Dragi naši sugrađani, pridružite nam se, dođite na predstave Mostarskoga proljeća, svojom nazočnošću uveličajte ove devete Dane Matice hrvatske i svi skupa još jednom pokažimo tradicionalnu naklonjenost prema ljepoti i umjetnosti koja živi u gradu na Neretvi.

Na kraju, u ime ogranka najstarije i najuglednije hrvatske kulturne institucije, udruge koja ponovno potvrđuje plodotvornost svoga rada, vitalnost svoga ustroja, hrabrost za velike projekte i spremnost za nove izazove – dobro došli i osjećajte se ugodno!

Ljerka Ostojić,
podpredsjednica Matice hrvatske Mostar

Prethodna · Sadržaj · Naredna

Zadnja stranica [Povećaj]

Index · Novi broj · Arhiva · Traži · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Zadnja izmjena: 2007-06-30

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Časopis Most · Mostar · Bosna i Hercegovina
Design by © 1998-2008 Haris Tucaković · Sweden