Мост - Индекс
Мост - Претплата
Никола Јанковић: Акт [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Број 172 (83 - нова серија)

Година XXIX март/ожујак 2004.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Претходна · Садржај · Наредна

Мили Хрвић
Опроштај од Чедомира Хаџића

Социјалдемократска партија Босне и Херцеговине – Социјалдемократи

Чедомир Хаџић

Драги пријатељи

Поштована породицо нашег драгог Чедомира Хаџића,

Тужан је дан када се окупљамо да би на вјечни починак испратили још једног драгог пријатеља и друга, још једног тихог и вриједног човјека, још једног борца за Мостар град нормалних људи. Болно је сазнање да одлази још један од непоколебљивих, још један од оних који су до задњег дана вјеровали да је Мостар могућ. Дијелили смо те снове и надања, правили планове и комбиновали стратегију, надали се љепшем и сретнијем животу у овом рањеном граду.

Данас смо двоструко тужни. Тужни смо због сазнања да нам недостаје један устрајан борац за Мостар, али смо и тужни због тога што ту радост неће дочекати наш Чедо. Наш Чедомир Хаџић, рођен 30.01.1941. године у Нишу надахнуо се још у раној младости антифашизмом и љубављу према својој домовини. То надахнуће понесено из дјетињства носило га је до посљедњег дана. Први пут у Мостар је дошао 1959. године, на први поглед заљубио се у Неретву и она му је била вјечна инспирација за његову велику љубав – цртање. У Дивуљама је завршио поморску војну академију и увијек је радио на руководним функцијама (Кумбор-Шибеник и Дубровник). Након рођења кћерке Џенане 1982. године и Титове смрти, самовољно напушта армију и долази у Мостар. Од тада се интензивно враћа својој великој љубави цртању, коју никад није запостављао. У току рата и свих страдања која су задесила Мостар, он се ставља у редове одбране вољеног града. Припадник је Армије БиХ од 15.05.1993. године до 20.04.1996. и као такав, због свог изузетног доприноса, чинован је као старјешина Армије Р БиХ.

Својим суборцима остаће упамћен по многобројним анегдотама, другарству и свему људском што га је красило као изузетног човјека у сваком погледу.

У Војно-поморској академији примљен је у СКЈ, а након њене трансформације члан је СДП БиХ до свог физичког краја. Сви данас осјећамо празнину, тугу и бол.

Суосјећајући са Чедином породицом изражавамо им најискреније изразе нашег саучешћа увјерени да ћемо успомену на нашег Чеду знати чувати.

Нека му је лака ова мостарска земља коју је волио изнад свега!

Претходна · Садржај · Наредна

Вилко Шеферов: Стари мост [Повећај] Лазар Дрљача: Стари мост [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Задња измјена: 2004-07-02

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Часопис Мост · Мостар · Босна и Херцеговина
Design by © 1998-2008 Харис Туцаковић · Шведска