Most - Index
Most - Pretplata
Naslovna stranica [Povećaj]

Index · Novi broj · Arhiva · Traži · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Broj 207 (118 - nova serija)

Godina XXXII februar/veljača 2007.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Reprodukcija na zadnjoj stranici:

Književna zaklada/fondacija Fra Grgo Martić: Natječaj za godišnju književnu nagradu ”Fra Grgo Martić” [Natrag]

Književna zaklada/fondacija Fra Grgo Martić:
Natječaj za godišnju književnu nagradu ”Fra Grgo Martić”

Književna zaklada/fondacija ”Fra Grgo Martić”, čiji je osnivač ”Stanić group” – Svjetlan Stanić, raspisuje

NATJEČAJ

za godišnju književnu nagradu ”Fra Grgo Martić”

Članak 1.

Književnu nagradu ”Fra Grgo Martić” utemeljila je istoimena Zaklada/Fondacija, s ciljem poticanja književnog stvaralaštva, te poboljšanja materijalnog položaja književnih stvaralaca.

Članak 2

Književna nagrada ”Fra Grgo Martić” dodjeljuje se jednom godišnje, i to za: 1) najbolju zbirku poezije, 2) najbolju knjigu proze (roman, priče/novele, putopisi), 3) najbolju zbirku poezije (prvijenac) autora koji dosad nisu objavili knjigu 4) najbolju knjigu proze (prvijenac) autora koji dosad nisu objavili knjigu, i 5) kraći književni rad (bilo kojeg žanra) ili književnu studiju inspirirane likom i djelom fra Grge Martića.

Sve nagrade dodjeljivat će se za dosad neobjavljena djela (rukopise). U kategoriji 3. i 4. pravo sudjelovanja imaju književnici do 35 godina starosti.

Članak 3.

Radovi se primaju do 30. travnja/aprila 2007. godine. Objavljivanje rezultata bit će obavljeno na završnoj manifestaciji, koja će biti upriličena na godišnjicu smrti fra Grge Martića, 30. kolovoza/augusta 2007. godine u Kreševu.

Članak 4.

Na osnovi odluke Upravnog odbora, iznosi nagrada za 2007. godinu su sljedeći: za nagrade pod brojem 1. i 2. po 7.000 KM, za nagrade pod brojem 3. i 4. po 1.000 KM, a za nagradu pod brojem pet 2.000 KM.

U iznos Nagrade ugrađen je i honorar za objavljivanje knjige.

Članak 5

Autori nagrađenih rukopisa obvezuju se na ustupanje prava na prvo objavljivanje nagrađenih djela, a Književna fondacija/zaklada obvezuje se na objavljivanje djela u roku od šest mjeseci od objavljivanja rezultata natječaja. Radove ocjenjuje Ocjenjivački sud, kojeg će imenovati Upravni odbor Zaklade/Fondacije.

Članak 6.

Pravo natjecanja za Književnu nagradu ”Fra Grgo Martić” imaju svi državljani Bosne i Hercegovine, izuzev članova žirija i njihovih obitelji. Rukopisi moraju biti napisani na nekom od jezika naroda Bosne i Hercegovine.

Članak 7

Natječaj je anoniman. Rukopisi se šalju pod šifrom. Šifra mora biti čitko ispisana na vanjskoj strani omotnice u kojoj se rukopis šalje, kao i na prvoj stranici rukopisa na kojoj treba stajati i naznaka u kojoj kategoriji se autor natječe.

Uz rukopis se prilaže i zapečaćena kuverta, na čijoj vanjskoj strani također mora biti ispisana šifra, a u kuverti priloženi adresa, telefon, kopija osobne iskaznice (lične karte) autora i kratke bio-bibliografske bilješke. U omotnici mora biti i CD s kompletnim rukopisom knjige. Kuverte s podacima o autorima otvaraju se komisijski, u prisutnosti svih članova Ocjenjivačkog suda, nakon što Ocjenjivački sud donese odluku o nagrađenim rukopisima.

Članak 8.

Radovi se šalju na adresu: Književna Zaklada/Fondacija ”Fra Grgo Martić”, Polje bb (Zgrada ”Boreasa”), 71260 Kreševo, Bosna i Hercegovina, s naznakom: za Književnu nagradu ”Fra Grgo Martić”

Natrag · Sadržaj


Zadnja stranica [Povećaj]

Index · Novi broj · Arhiva · Traži · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Zadnja izmjena: 2012-09-22

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Časopis Most · Mostar · Bosna i Hercegovina
Design by © 1998-2008 Haris Tucaković · Sweden