Мост - Индекс
Мост - Претплата
Насловна страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Број 186 (97 - нова серија)

Година XXX мај/свибањ 2005.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Претходна · Садржај · Наредна

Мустафа Гафић
„Ускрс у Напретку“ на сликама и цртежима

Подружница ХКД „Напредак“ отворила
изложбу слика Наде Славујевић-Чабро

Након неколико колективних изложби ауторица се послије самосталних изложби у Минхену, Травнику и Сарајеву поново представља Травничанима.

Поводом овогодишњих благдана Ускрса, подружница ХКД „Напредак“ отворила је четврту самосталну изложбу слика академске сликарке Наде Славујевић-Чабро, рођене у Пакрацу а сада живи у Новом Травнику и чланица је Удружења ликовних стваралаца лашванске долине. Сарајевска ликовна публика је у новембру прошле године могла видјети њена дјела на самосталној изложби у галерији Фрањевачког самостана Св. Анте а излагала је самостално и у Минхену, поред учешћа на неколико колективних изложби:

– Концепција ове изложбе у скученим клупским просторијама ХКД „Напредак“ требала би бити сакралне тематике али сада немам довољан фонд таквих слика јер учествујем на неколико изложби у БиХ. На овој изложби су представљене слике рађене уљем на платну и цртежи а подсјећам да не може простор нагрдити слику него слика може нагрдити простор, рекла нам је ауторица изложбе истичући да је пригодном сценографијом ријешен проблем малог простора за слике.

У присуству многобројних љубитеља ликовних умјетности из лашванске долине изложбу је прогласио отвореном Љупко Сучић, предсједавајући Опћинског вијећа у Травнику, након пригодне бесједе предсједника Подружнице ХКД „Напредак“ Желимира Узелца а потом је пјесник Фрањо Лучић говорио пјесму „Свакидашња јадиковка“ свог узора Тина Ујевића.

Фра Мирко Ћосић: Мостић у Борку, акварел/папир, 1958.

Фра Мирко Ћосић: Мостић у Борку, акварел/папир, 1958.

Претходна · Садржај · Наредна

Задња страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Задња измјена: 2005-06-14

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Часопис Мост · Мостар · Босна и Херцеговина
Design by © 1998-2008 Харис Туцаковић · Шведска