o

Home · Info · Arhiva ·
Novi broj · Trazi · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Broj 110-111 (21-22 - nova serija)

Godina XXV januar-sijecanj/februar-veljaca 1999.
Prethodna · Sadrzaj · Slijedeca

PISMA MOSTU

Zelio bih da Vam se najsrdacnije zahvalim na poslanom casopisu "Most" br. 17-18.

Bio sam ugodno iznenadjen kvalitetom i raznovrsnoscu sadrzaja kao i likovnom opremom. Posebno me je dirnuo clanak "Salom, salom sugradjani" jer je pisan sa srcem, a meni je posebno drag sto spominje ljude koji su 0mi bili suvremenici i koje sam dobro poznavao.

Jevrejsko groblje u Mostaru

Jos jednom Vam se zahvaljujem i ostajem sa zeljom da "Most" ne bude samo cuprija, vec istinski most medu ljudima jer su mostovi poslije ratova uvijek bili potrebni.

Srdacno Vas pozdravlja
Mihailo Kon

Meho Barakovic
 
Postovani i dragi prijatelji,

Evo Ti se javljam ovim pismom i koristim priliku da Ti se zahvalim na najnovijem broju casopisa "Most" i mome tekstu koji si objavjo, a radi se o prikazu knjige "Ubijanje Sarajeva" Zeljka Vukovica.

Zapravo, i pored toga sto ja sada, trenutno zivim i radim u Svedskoj, u gradu Bollnäsu, ja i dalje smatram da je sve moje tamo, dakle, tu u Hercegovini, u mome Trebinju.

Zato Te kao covjeka i knjizevnog stvaraoca molim da me sto vise na stranicama "Mosta" i "Mostova" ima, kako bih odrzao kontinuitet objavljivanja u domovini i na bosanskom jeziku...

Zato, dragi prijatelji, ne zaboravite me. Racunajte na mene i u Podruznici Drustva pisaca Hercegovine. Ja se i dalje smatram i jesam vas clan. Ako se, ipak nesto u tome promijenilo, molim vas sto prije mi posaljite formulare da se ponovo uclanim u Podruznicu Drustva pisaca Hercegovine, jer to zelim biti, i sada kada sam daleko od svoga Trebinja, Mostara i svojih knjizevnih prijatelja...

Upravo "Most" je moj "prozor" u bosanskohercegovacki svijet, svijet kulture i ljepote. Hocu i ja da gledam kroz taj "prozor" i da me u tom gledaju - i ima.

Meho Barakovic
Norrlandsvägen 73 C
821 36 BOLLNÄS
Sverige

Pisma Mostu

Prethodna · Sadrzaj · Slijedeca

Sead Hasanefendic - Pejzaz sa stablom i ruzicastim oblakom

Home · Info · Arhiva ·
Novi broj · Trazi · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Casopis Most je upisan u evidenciju javnih glasila R BiH pod brojem 536 od 30.11.1995.
i oslobodjen je placanja poreza na promet.
ISSN 0350-6517

Na vrh

Copyright © 1995-1999 Casopis Most · Mostar · Bosna i Hercegovina
Sadrzaj obnovljen: 22-01-2005

Design by © 1998-1999
HarisTucakovic, Sweden
oo